Mat og merkevarehuset Mills/Agra vant Oslo bys arkitekturpris og Ledsten Arkitektur AS vant prisen for Norges beste interiør.

Fremfor å rive det gamle industribygget fra 1950 i Sofienbeggaten 19, ga eierne bygget en sjanse ved å la arkitekter og interiørarkitekter finne nye løsninger for transformasjon av bygningsmassen. Et godt samarbeid mellom Mills/Agra og interiørarkitekt/arkitekt, har resultert i innovative løsninger på byggets premisser med fokus på kvalitet i valg av materialer og detaljer. Sånt blir det priser av.

Mat- og merkevarehuset på Grünerløkka, tegnet av Ledsten Arkitektur og Element Arkitekter, ble nylig tildelt Oslo bys arkitekturpris for transformasjonen av bygget. Juryen begrunnelse for tildelingen av prisen var at prisvinneren er et forbilledlig eksempel på gjenbruk og miljøriktig byutvikling.

For å understreke byggets fortid som industrilokale, er store deler av den innvendige betongen eksponert og sandblåst. Som kontrast til røff betong og råstål, er det benyttet perforerte messingplater i himlinger. Sammen med moderne innredningselementer fremstår bygget i dag som topp moderne med historisk preg og med ny fasade.

Signex har levert innvendige skilt og dekorløsninger som bl.a. omfatter utskårne elementer i varmvalset stål, print på transparent folie og print på magnetfolie. Folieløsningene er benyttet for å integrere industrilokalets historikk inn i dagens kontormiljø. Toalettskiltene er spesialdesignet av interiørarkitekten.

Som begrunnelse for tildeling av prisen ”Best Interior” til Ledsten Arkitektur under Designers Saturday Oslo, ble det bl.a. lagt vekt på følgende fra juryens danske leder, Anne Heinsvig; ”Arkitekturen og indretningen hænger smukt sammen i dette gjennomgribende projekt”.

Det blir ikke bedre.

Vi gratulerer med et prisbelønt prosjekt!