Signex har sammen med Statistisk sentralbyrå, og interiørarkitekt Beate Ellingsen AS utviklet et helhetlig skiltkonsept inne og utendørs til SSB`s nye hovedkontor i Akersveien 26.

Signex startet utviklingen av oppdraget tidlig i 2013, for å kunne levere til innflytning i februar i 2014. Til lokalene på 16 500 kvadratmeter har Signex utviklet fasadeskilt, innvendig konsept av kontorskilt, henvisningsskilt, foliering av glassdører- og vinduer samt dekorelementer i form av folie på glass og vegger. I resepsjonen er det montert et utsmykningselement designet av Enzo Finger.

Utsmykningselementet, som er emblemet til SSB, er plassert sentralt på veggen over resepsjonen, rett i blikkfanget til alle besøkende. Dette er LED-belyst med full RGB-styring som gjør at lyset endrer karakter og farge.

Det er montert over 600 løpemeter folie til glassvegger på cellekontorer og møterom. Markeringen fungerer som avskjerming og tilfredsstiller kravene til universell utforming. SSB og interiørarkitekt har valgt historiske motiver fra nærområdet til å prege veggene.

Etter tett samarbeid med kunde og interiørarkitekt, er designet på skilt, foliedekor og foliemotiv utviklet med et stilrent og historisk uttrykk plassert i moderne og luftige lokaler. Signex har prosjektert, levert og montert alle skilt.